Bröd med ungerskt ursprung.
Har en sötsyrlig smak.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olja
1/2 msk ättiksprit
3 tsk örtsalt
1 tsk kummin
1 dl äppelmos
1 dl havregryn
ca 1,4 dl grovt matbrödsmjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Rör ut den i vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser, spar ett par dl av mjölet.
Arbeta degen slät och låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Forma den till 2 små knubbiga limpor och lägg dem att jäsa ytterligare 30 minuter på plåt (el i formar).
- Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Pensla med kallt vatten och låt dem kallna på galler. Täck med bakduk
Kommentarer (0)