Husarbröd

Bröd med ungerskt ursprung. Har en sötsyrlig smak.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk ättiksprit
  • 3 tsk örtsalt
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl äppelmos
  • 1 dl havregryn
  • ca 1,4 dl grovt matbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spar ett par dl av mjölet. Arbeta degen slät och låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
    2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma den till 2 små knubbiga limpor och lägg dem att jäsa ytterligare 30 minuter på plåt (el i formar).
    3. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Pensla med kallt vatten och låt dem kallna på galler. Täck med bakduk

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben