Husklimpa

Detta är det perfekta rostbrödet. Styckfrys det i skivor, så är det bara att ta fram så många man vill ha. Glutenfri och mjölkfri

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 liter fin gluten och mjölkfri mjölblandning
  • Formen
  • Rapsolja
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, häll på det fingervarma vattnet och rör ner fiberhusk. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
    2. Blanda i olja, salt och mjölmix. Arbeta degen väl. Låt den jäsa minst 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Smörj och bröa en form. Häll i degen och låt jäsa ca 30 minuter.
    5. Grädda i ca 30 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben