igelkottetårta

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl hett vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • valfritt
  • jag brukar ha i
  • sylt blandat med vispad grädde
  • och vaniljsås med vispad grädde
  • Garnering
  • 5 dl vispgrädde
  • några droppar brun karamellfärg
  • till ögon och nos har jag nonstopp
  • och sen har jag ljus till tagar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vattnet lite i taget.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i ägg- och sockerblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
    3. Vispa vaniljsåsen hårt. Dela kakan i 3 bottnar med en vass kniv. Lägg ihop dem med ett lager sylt/grädde och ett lager vaniljsåsen/grädde Vispa grädde och karamellfärg. Bred grädden på tårtan,och forma sedan den till en igelkott .dekorera med nonstopp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben