Igloo

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

En glasstårta med marängbottnar och moussefyllning som ser ut som en igloo

Ingredienser

  • Marängbottnar
  • 12 äggvitor
  • 8 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citron
  • Fyllning 1
  • Ekströms Chokladmousse Crisp
  • Fyllning 2
  • Ekströms jordgubbsmousse
  • Fyllning 3
  • 2-3 mosade bananer
  • Ovanpå
  • 2 liter vaniljglass
  • Blå pyntgelé
  • Minimarshmallows
  • Pingviner gjorda av marsipan eller sugarpaste (eller vad man nu vill)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt sedan socker och citronsaft. Vispa med elvisp tills det blivit till ett fast skum som inte rinner om du vänder skålen upp och ner.
    2. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och rita två stora, två mellanstora och två mindre cirklar på bakplåtspappret. Den stora ska vara i pajformsstorlek.
    3. Bred ut eller spritsa ut marängsmeten så den fyller cirklarna. Det ska vara ungerfär 1 cm tjockt.
    4. Sätt in plåten längst ner i ugnen ca 1½ timme.
    5. Vispa ihop fyllningarna separat och låt stå i kylen enligt instruktionerna på paketet. När marängen är sval, bred ut fyllning 1 mellan de två stora, sedan fyllning 2 ovanpå. Bred på fyllning 2 mellan de medelstora marängerna, sedan den mosade bananen ovanpå. Lägg mosad banan emellan de två små.
    6. Vispa vaniljglassen så den bli en slät kräm (som mjukglass) och bred på marängtårtan. Gör ett rutmönster likt en igloo med pyntgelén och forma marshmallowsarna till öppningen. Sätt ut dekorationerna.
    7. Serveras genast (om du inte har en jättestor frys)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben