Il Bregotto-bröd

Serverar: 3 portioner

Helt underbara

Ingredienser

  • 50 g jäst (eller hemmagjord surdeg)
  • 0,5 liter fingervarmt vatten
  • lite salt
  • brödkrydda, om det önskas
  • 2 msk olivolja
  • ca 1 liter vetemjöl special med fullkorn
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunka och blanda med den fingervarma degvätskan. Rör ner resten av ingredienserna samt mjölet. Degen ska vara ganska lös och smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Baka ut bröden på mjölat bakbord och låt dem jäsa i ytterligare 40 minuter. Baka bröden i 225 graders ugn i ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben