Inbakad kassler

Serverar: 4 portioner

Supergott och går även ner i de som inte äter "mögelost" Man får bara "glömma" att berätta det.....

Ingredienser

  • Kassler i tärningar
  • Smördeg
  • Gräddädelost (1 trekant)
  • 4 dl creme fraiche
  • Ev salt
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. 1. Smöra formen och täck botten och upp på formens kant med smördeg.
    2. 2. Smält osten i en kastrull på låg värme, tillsätt creme fraichen, koka samman lite under omrörning så det inte bränns i bottnen. Smaka av om du vill tillsätta lite salt.
    3. 3. Lägg kasslern i formen på smördegen och slå såsen över (låt såsen få svalna lite)
    4. 4. Gör ett lock av smördeg och täck formen, knip ihop kanterna eller vik över helt.
    5. 5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 220* tills smördegen fått fin färg och ser klar ut.
    6. Servera med en god sallad och jasminris Super gott och går även ner i de som inte äter "mögelost" Man får bara "glömma" att berätta det...

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lollilotta 20 november 2008

    Detta lät då enormt gott! Måste testas :) Lite svårt för mögelost, men skriver du att det går i, så måste jag jue testa :) Ha en jättebra dag!

    Heisjo 26 januari 2009

    Gott, men aningen för krämigt. Kan tänkta mig att blanda ut det med lite matlagninggrädde. Jag älskar mögelost och hade gärna haft lite mer av den för smakens skull(:-

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben