Ett mycket enkelt och gott recept, man kan också säga att det blir en annorlunda köttfärssås. Istället för tomat på burk använder man färska tomater och starka kryddor.
Viktväktarvänligt:
Jag tar 10 %-ig nötfärs, max 2 msk smör.
Jag delar detta recept på 5 portioner och får då pointsvärdet 4 points/port.
Ingredienser
400 g blandfärs
2 stora lökar
1 vitlöksklyfta
Smör
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1/4 kryddmått cayennepeppar
2½ dl buljong, tärning
3-4 tomater
1 paket djupfrysta bönor, ca 250 g
Finhackad persilja
Instruktioner
- Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök i lite fett i en panna. Höj värmen och bryn färsen under omrörning.
Salta och krydda med peppar. Häll i buljongen och låt alltsammans sakta koka under lock ca 5 min.
- Skär tomaterna i skivor eller bitar. Blanda ner dem samt bönorna i grytan och låt alltsammans koka ytterligare ca 5 min. Strö rikligt med persilja över grytan.
- Servera med bandspagetti eller kokt ris och grönsallad.
- Min notis: Krydda med mer cayennepeppar, men smaka gärna av först innan ni tar i mer.
- Smaklig måltid!!!
Kommentarer (2)
Har precis ätit denna måltis och jag rekomenderar den. Mycket mycket god. Fast vi är inte så glada för gröna bönor så vi tog djupfrysta ärtor istället. Riktigt smarrigt :)
mycket god köttfärssås monica