Indisk kassler

Serverar: 4 portioner

Servera med tillbehör som bananer, nötter och mango chutney och du får en riktig festmåltid med indiska smaker. Krydda försiktigt med curry så smaken blir mild och fin.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 äpple
  • 1 liten squash
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk maizena
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Tillbehör
  • Skivad banan
  • Jordnötter
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tunna skivor, stek dem snabbt och lägg i en smord ugnsform. Hacka löken och skär svampen i halvor. Skär paprikor och äpple i bitar. Skär squashen i tunna skivor. Fräs grönsakerna i omgångar och lägg sedan över dem i en 2-literskastrull. Tillsätt pressad vitlök, curry, maizena och buljongtärning. Späd med grädden. Låt grönsakerna koka ett par minuter. Smaka av med ev mer salt.
    2. Häll grönsakerna i sin sås runt kasslern och sätt in i ugnen10 minuter.
    3. Servera med jasminris och tillbehör.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben