Ett sött matbröd som är gott med ost till en kopp kaffe eller te. Fått receptet av mamma men tror det kommer från en bekant till mormor.
Ingredienser
150 g margarin (rumsvarmt)
1 l mjölk
2 ½ dl socker
½ -1 msk salt
1 msk hjorthornssalt
1 msk bakpulver
3 dl grahamsmjöl
Ca 12 dl rågsikt
Ca 14 dl vetemjöl
Instruktioner
- Blanda socker, salt, hjorthornssalt och bakpulver med margarinet. Tillsätt mjölk, grahamsmjöl och rågsikt. Tillsätt vetemjöl eftersom, arbeta ihop till en deg som inte är för fast.
- Dela degen i 8 delar. Kavla ut varje del till ungefär ½ cm tjocklek. Lägg på en bakplåt och använd en kruskavel för att nagga kakan.
- Grädda i 200-225 grader i 5-10 minuter tills kakan fått fin färg.
- Dela varje kaka i 8 bitar när den svalnat.
Kommentarer (1)
Hej! Skall dessa kakor vara hårda eller mjuka. Mina blev hårda som kex. Ska det vara så eller gjorde jag nåt fel. Väldigt goda i allafall.