Ingefärascones

Serverar: 12 portioner

Scones är tacksamma att baka. Det går snabbt, smakar ljuvligt och går att variera i oändlighet. Den här citron- och ingefärsdoftande varianten blir kanske din nya favorit.

Ingredienser

  • 3-6 dl vetemjöl special
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk finrivet citronskal
  • 150 g kylskåpskallt smör i kuber
  • 1½ dl + 2 msk vispgrädde
  • 1½ dl karamelliserad ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop mjöl, socker, bakpulver, citronskal och smör till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
    2. Häll över blandningen i en skål. Rör ner 1½ dl grädde och blanda samman väl. Hacka ingefäran fint och tillsätt den i degen.
    3. Mjöla bakbordet lite lätt och stjälp upp degen. Knåda med ett par tag samman degen. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om degen är för kladdig.
    4. Dela degen i två delar och forma två platta rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg rundlarna på en smord eller bakpappersklädd plåt.
    5. Skåra varje rundel i sex bitar med hjälp av en kniv. Låt inte eggen gå rakt igenom degen. Pensla degbitarna med 2 msk grädde. Grädda sconesen ca 15 minuter eller tills de är gyllene och fina. Bryt sconesen i bitar och servera dem gärna ljumma.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben