Ingefärsfläsk

Tid: 40 minuter

En höjdare till gryta. En favorit oss oss som hängt med sedan 80-talet.

Ingredienser

  • ½ kg magert bogfläsk, benfri skinka eller benfri karré
  • 1 ½ msk smör
  • 3 stora morötter
  • 3 fasta äpplen
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 stötta enbär
  • 1 rågad tsk malen ingefära
  • 2 dl vatten
  • ½ st köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläskköttet i 0,5 cm tjocka skivor. Skala och skär morötter och äpplen i bitar. Bryn fläsket i en stekpanna med smöret.
    2. Lägg över i en traktörpanna och bland ned morötter och äppelbitarna. Strö över salt och övriga kryddor. Blanda runt.
    3. Häll vattnet i stekpannan som du brynt köttet i och tillsätt den halva buljontärningen och soyan. Häll detta över fläskpannan. Sätt på lock och låt det puttra på svag värme i ca 20 minuter.
    4. Strö över klippt persilja och servera med kokt potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben