En höjdare till gryta. En favorit oss oss som hängt med sedan 80-talet.
Ingredienser
½ kg magert bogfläsk, benfri skinka eller benfri karré
1 ½ msk smör
3 stora morötter
3 fasta äpplen
1 ½ tsk salt
10 stötta enbär
1 rågad tsk malen ingefära
2 dl vatten
½ st köttbuljongtärning
1 msk soja
Klippt persilja
Instruktioner
- Skär fläskköttet i 0,5 cm tjocka skivor.
Skala och skär morötter och äpplen i bitar.
Bryn fläsket i en stekpanna med smöret.
- Lägg över i en traktörpanna och bland ned morötter och äppelbitarna. Strö över salt och övriga kryddor. Blanda runt.
- Häll vattnet i stekpannan som du brynt köttet i och tillsätt den halva buljontärningen och soyan. Häll detta över fläskpannan. Sätt på lock och låt det puttra på svag värme i ca 20 minuter.
- Strö över klippt persilja och servera med kokt potatis.
Kommentarer (0)