Ingefärskyssar

Serverar: 40 portioner

Dubbla ingefärskakor med krämig fyllning med smaker av mascarpone, syltad ingefära och vanilj.

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2½ dl majsmjöl
  • 3 tsk mald ingefära
  • Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 50 g syltad ingefära, finhackad
  • 1 msk lag från syltad ingefära
  • ½ dl råsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Tillsätt florsockret, lite i taget och blanda väl. Vispa i ägget. Blanda ihop vetemjöl, majsmjöl och ingefära. Rör ner det i smörblandningen och blanda väl.
    3. Rulla ca 80 st bollar, ca 3 cm i diameter, av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna på mitten med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem kallna helt på ett galler.
    4. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg en klick av fyllning mellan två kakor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben