Dubbla ingefärskakor med krämig fyllning med smaker av mascarpone, syltad ingefära och vanilj.
Ingredienser
250 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 dl florsocker
1 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2½ dl majsmjöl
3 tsk mald ingefära
Fyllning
250 g mascarpone
50 g syltad ingefära, finhackad
1 msk lag från syltad ingefära
½ dl råsocker
½ tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker vitt och krämigt. Tillsätt florsockret, lite i taget och blanda väl. Vispa i ägget. Blanda ihop vetemjöl, majsmjöl och ingefära. Rör ner det i smörblandningen och blanda väl.
- Rulla ca 80 st bollar, ca 3 cm i diameter, av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna på mitten med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem kallna helt på ett galler.
- Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg en klick av fyllning mellan två kakor.
Kommentarer (0)