Ingefärslängd

Serverar: 2 portioner

Saftig bullängd med ingefära. 130 kalorier per skiva

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl sötningsmedel eller 2 tsk flytande
  • 1 ägg
  • 1 msk mald ingefära
  • ½ tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering
  • Ägg
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, sötningsmedel, ägg, ingefära, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resterande mjöl, dela degen i två bitar. Dela varje bit i tre delar som rullas ut till ca 40 cm långa längder. Fläta ihop längderna, tre och tre till tjocka flätor. Lägg flätorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    3. Pensla flätorna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandel. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben