Ingefärssnittar

Serverar: 40 portioner

En god liten kaka till kaffet. Lättbakad.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna med smörsmeten.
    2. Knåda ihop degen och rulla till 4 längder, ca 40 cm. Om degen är svår att få ihop, tillsätt några droppar vatten.
    3. Lägg max 2 rullar på varje plåt, eftersom de flyter ut mycket både på längden och bredden.
    4. Grädda på mellersta falsen ca 20 min. Låt svalna något på plåten och skär sedan i breda snittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben