Ingefärstryffel

Serverar: 30 portioner

Mer choklad...

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 20 g färsk ingefära
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk färskpressad limesaft
  • 2 msk honung
  • 50 g smör
  • Garnering
  • 250 g smält mörk eller ljus choklad
  • Instruktioner

    1. 1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
    2. 2. Skala och skiva ingefäran. Koka upp den i grädden tillsammans med limesaft och honung. Ta upp ingefäran. Häll smeten över chokladen och rör till en slät tryffel.
    3. 3. Skär smöret i tärningar och rör ned dem i smeten. Rör tills tryffeln är slät igen. Ställ den svalt att stelna till spritsbar konsistens.
    4. 4. Spritsa eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
    5. 5. Doppa tryfflarna i chokladen. Ställ dem svalt att stelna igen.

    Kommentarer (1)

    frucaos 9 november 2009

    De här ska jag testa till jul - är galen i ingefära!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben