Serverar: 12-14 portioner
Det här är den godaste iriskakor jag någonsin har ätit. Det påminner om havreflarn, men det är mycket mer ingredienser i detta receptet. Och så otroligt GOTT!
Ingredienser
100 g smör, margarin eller rapsolja
½ dl mjölk
½ dl sirap
2 dl socker
2 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
1 dl havrekli
1 dl kokosflingor
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken. Blanda sedan alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Häll sedan i det smälta smöret och mjölken i bunken och rör om till en deg/smet. Ta en matsked med lagom stora klickar och bred ut på en plåt.
- Gräddas i ugnen i 200 grader i ca 10 min.
Det blir ca 12-14 kakor.
- Väldigt gott med te till.
Kommentarer (2)
Goda och knäckiga. Sitter och äter med rött te till.
Tack för ett lyckat recept. Spröda och ändå ite sega. Kommer att bakas igen. Snöiga hälsningar från emaxen i Skara