Iriskakor!

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är den godaste iriskakor jag någonsin har ätit. Det påminner om havreflarn, men det är mycket mer ingredienser i detta receptet. Och så otroligt GOTT!

Ingredienser

  • 100 g smör, margarin eller rapsolja
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl sirap
  • 2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda sedan alla de torra ingredienserna i en bunke.
    2. Häll sedan i det smälta smöret och mjölken i bunken och rör om till en deg/smet. Ta en matsked med lagom stora klickar och bred ut på en plåt.
    3. Gräddas i ugnen i 200 grader i ca 10 min. Det blir ca 12-14 kakor.
    4. Väldigt gott med te till.

    Kommentarer (2)

    Boobiebird 31 augusti 2008

    Goda och knäckiga. Sitter och äter med rött te till.

    emaxen 9 mars 2011

    Tack för ett lyckat recept. Spröda och ändå ite sega. Kommer att bakas igen. Snöiga hälsningar från emaxen i Skara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben