Ischokladrutor

Serverar: 30 portioner

Långpannerutor med överdrag av smörkräm med mandelmassa och ischoklad. Smaskens. Men absolut inte något för den slanka linjen.

Ingredienser

  • 6 dl strösocker
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • 300 g smält smör (eller margarin)
  • 4 ägg
  • 3 dl kokande vatten
  • Smörkräm
  • 300 g smör (eller margarin)
  • 2 ägg
  • 200 g mandelmassa
  • 300 g florsocker
  • Ischoklad
  • 1 stor blockchokladkaka
  • 50 g kokosfett
  • Instruktioner

    Rör samman socker, mjölk, vanilj, bakpulver och kakao. Rör i smält smör, ägg och vatten. Grädda i smord och bröad långpanna i 175 grader, 15-20 min. Låt svalna. Riv mandelmassan och tillsätt resten av ingr.till smörkrämen. Vispa till en jämn kräm. Bred över kakan. Smält ihop chokladkakan med kokosfettet, häll det sedan över kakan och vicka pannan så att chokladen täcker hela kakan. Ställ kallt, skär rutor. Förvaras kallt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben