Ischokladtårta

Serverar: 10 portioner

gott till kaffet

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 100 g blockchoklad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 dl finhackad sötmandel
  • 1½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 50 g kokosfett
  • 100 g blockchoklad
  • 1 äggula
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 50 g mandelmassa
  • 3 msk florsocker
  • röd karamellfärg
  • grön karamellfärg
  • Instruktioner

    Smält smöret eller margarinet och blockchokladen över svag värme och låt det svalna. vispa ägg och socker vitt och pösigt tillsätt den avsvalnade chokladsmeten , vanillinsocker, mandel och vetemjöl. fyll smeten i en väl smord och bröad form gärna med löstagbarkant och ca 20 cm i diameter grädda kakan i 175 grader i 40-45 min stjälp upp kakan efter några minuter och låt den kallna. smält kokosfett och blockchoklad över vattenbad och låt blandningen svalna men inte stelna vispa upp äggulan och rör ner denna och det rivna apelsinskalet när ischokladen fått en ganska fast konsistens fördelas den jämnt över kakans kanter och ovanpå med gaffel. blanda mandelmassan med lite florsocker och färga hälften röd och hälften grön kavla ut den ganska tunt och tag ut blad från den gröna och kvadrater 5x5 cm från den röda skåra ca 3 cm från varje hörn och in mot mitten och vik som en blomma förvara kakan svalt och servera med en gräddklick

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben