Isterbandslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En köttfärslimpa med mer smak och grövre struktur än vanlig köttfärslimpa. På bilden serverad med ”Ölostsås” som jag uppfann för att passa till isterbandslimpan. Kombinationen blev helt perfekt. Så även ölostsåsen är utlagd på MK.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 300 g isterband
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl öl
  • 1 dl spad av smörgåsgurka
  • 2 ägg
  • 75 g purjolök (det gröna)
  • 2 msk gurkmix
  • 1-2 msk skånsk grovkornig senap
  • 1 msk matolja
  • ½ msk soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, potatismjöl, öl och gurkspad i en bunke, låt svälla i minst 15 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Finstrimla och hacka det grova gröna från purjolöken. Dra skinnet av isterbanden och smula ihop dem. Blanda ner ägg, gurkmix, senap, purjo, isterband och blandfärs i havregrynsbunken. Kör med degkrokar tills allt är väl blandat, smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnsform och vält i färsen, forma den som en limpa. Blanda matolja och soja som ni penslar limpan med. Sätt in mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i 60-70 minuter. Servera med potatis och en god sås. På bilden serverad med ”ölostsås” som jag också lagt in på MK

    Kommentarer (1)

    maggan123 13 november 2012

    Det låter underbart gott ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben