Isterbandspytt

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Syrlig smak.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 - 3 isterband
  • 1 msk smör
  • Tillbehör
  • Inlagda rödbetor
  • Råkostsallad t ex
  • vitkål
  • gurka
  • Använd i övrigt de ingredienser du brukar ha till pytt-i-panna , ex , lök , saltgurka m m
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i centimeterstora tärningar. Dra skinnet av korven.
    2. Råstek potatisen i smöret i en stekpanna på ganska svag värme tills den är mjuk och får fin färg. Rör då och då. Salta och peppra lätt. Ta upp potatisen och håll den varm.
    3. Stek isterbanden utan extra fett och mosa sönder dem i pannan till en gryning massa, Blanda ner potatisen.
    4. Servera potatisen med nlagda rödbetor och en fåkostsallad.

    Kommentarer (1)

    christerelof 14 januari 2008

    Ett roligt recept. Min mormor gjorde något liknande, men hon mosade potisen men en gaffel och och även korven och sedan blandade ihop det i en stekpanna och stekte det lite så det blev lite färg. Jag gör det fortfarande. Ska prova ditt recept nästa gång. Häls. christerelof

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben