Jämtlandsbröd

Serverar: 2 portioner

Detta bröd fick jag alltid hos min kompis när jag var liten. Jätte gott bröd!!!

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl messmör
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl korngryn
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp korngryn och mjölk, rör om hela tiden och låt sedan blandningen svalna. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt krossblandningen när den är fingervarm och rör ut jästen. Tillsätt salt, messmör och ägg. Rör om väl och tillsätt sedan det mesta av mjölet, lite i taget.
    2. Arbeta degen och låt den jäsa i 30 min.
    3. Sätt ugnen på 225 grader
    4. Arbeta degen och forma bullar som läggs på smord plåt. Klipp bullarna med tre snitt ovanpå. Låt de jäsa i 30 min. Grädda i 8 min. Pensla med kallt vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben