Järvsöbagarens marängpinnar

Serverar: 40 portioner

Den godaste småkakan jag smakat.

Ingredienser

  • Kakan
  • 200 g mjukt margarin
  • 1 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 3 droppar röd karamellfärg
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Kör margarin, socker och mjöl i matberedaren. Lägg degen i plastfolie och låt den vila 1 timme i kylen.
    2. Forma degen till 3 fingertjocka rullar. Platta till dem på ovansidan så att de blir ca 3,5 cm breda. Lägg dem på en plåt och grädda på 2:a falsen i 200 grader i ca 8 minuter.
    3. Vispa under tiden äggvitorna till extra hårt skum. Vänd ner karamellfärg och socker. Bred marängen över de gräddade längderna. Grädda ytterligare 5 minuter eller tills marängen känns torr. Skär omedelbart längderna i 40 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben