Järvsöbagarens marängpinnar
Den godaste småkakan jag smakat.
Ingredienser
Kakan
200 g mjukt margarin
1 dl socker
5 dl mjöl
Maräng
2 äggvitor
3 droppar röd karamellfärg
2 dl socker
Instruktioner
- Kör margarin, socker och mjöl i matberedaren. Lägg degen i plastfolie och låt den vila 1 timme i kylen.
- Forma degen till 3 fingertjocka rullar. Platta till dem på ovansidan så att de blir ca 3,5 cm breda. Lägg dem på en plåt och grädda på 2:a falsen i 200 grader i ca 8 minuter.
- Vispa under tiden äggvitorna till extra hårt skum. Vänd ner karamellfärg och socker. Bred marängen över de gräddade längderna. Grädda ytterligare 5 minuter eller tills marängen känns torr. Skär omedelbart längderna i 40 bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)