Jaffakakor

Serverar: 24 portioner

En kaka som har de goda kombinationerna apelsin och choklad. Blir väldigt vackra kakor !

Ingredienser

  • Apelsinröran
  • 60 g mjukt smör
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 185 g philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • Chokladröran
  • 185 hackad mörk choklad
  • 45 g hackat smör
  • 2 ägg
  • 1 3/4 socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper, så att det täcker över två sidor.
    3. Apelsinröran: Vispa i en skål ihop smöret, apelsinskal och philadelphiaost med elvisp 2-3 minuter tills blandningen blivit krämig. Häll gradvis i socker och sedan äggen, lite i taget. Rör ner mjölet i smeten och ställ undan.
    4. Chokladröran: Smält chokladen och smöret över vattenbad och rör om då och då. Ställ åt sidan och låt svalna.
    5. Vispa ihop socker och ägg med elvisp i en skål tills smeten blivit tjock och krämig. Häll över den i en stor skål. Häll i chokladen i skålen, rör om tills det blandats, tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör ihop.
    6. Häll ungefär två tredjedelar av chokladröran i formen och sprid ut jämnt, häll på apelsinröran och jämna ut. Gör med en spatel tre fåror i blandningen, med jämna mellanrum. Häll resten av chokladröran i fårorna. Använd spatel för att sprida ut chokladröran genom apelsinröran så att du får en marmorerad effekt.
    7. Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills kakan har stelnat. Låt kakan kallna i formen innan du skär den i bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben