Jakarandas favorithare

Serverar: 4 portioner

Ett modernt recept på hare som kan varieras på många sätt.

Ingredienser

  • 1 hare delad i grytbitar
  • 3 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk Aromat
  • 2 tsk soya
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • ev hönsbuljontärning
  • Instruktioner

    Smält smöret i en emalj- eller gjutjärnsgryta. Lägg i köttet, lite i taget och krydda det med salt, peppar och Aromat. Sänk värmen och tillsätt soya och vatten. Låt haren sjuda under lock, på medelhög värme i ca 1 timme. Kika ner i grytan och rör då och då! Häll på grädde och rör om. Lägg på locket och låt haren puttra vidare i ca 20 minuter. Smaka på såsen mot slutet av koktiden när alla smaker hunnit utvecklas. Om du inte tycker den är riktigt kraftfull kan du bättra på med mer soya och ett litet hörn hönsbuljong.Om du misstänker att middagsgästerna kommer att titta lystet efter mer sås, kan dl lätt öka på mängden! Vispa ner 1/2 buljongtärning, 1 dl vatten + 1 1/2 dl grädde samt 1 msk idealmjöl. Krydda med lite mer salt, peppar och soya. Såsen kan varieras på många sätt, t ex: * Tillsätt 1 msk vinbärsgelé + 1 krm vinäger * Byt ut grädden mot crème fraiche * Krydda med 2-3 krossade enbär + 2 tsk messmör. * Blanda i ½msk lätt krossade rosépeppar. Servera med potatismos, sv. vinbärsgelé och gurka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben