Jalapeno- och cheddarbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 5 timmar

Jalapenon i brödet gifter sig fint med cheddarosten

Ingredienser

  • Fördegen
  • 5 g jäst
  • 4 dl rumstemperat vatten
  • 300 g vetemjöl
  • 100 g grahamsmjöl
  • Degen
  • 50 g rapsolja
  • 15 g havssalt
  • 300 g vetemjöl
  • 100 g riven cheddarost
  • 2-3 jalapenos
  • Gurkmeja till dekoration, efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Fördegen: Rör ner jästen i vattnet. Blanda sedan i de torra ingredienserna och rör ihop degen. Låt jäsa i 3-4 timmar.
    2. Degen: Blanda alla ingredienser utom ost och jalapenos med fördegen och knåda väl. Jäs i 30 minuter.
    3. Blanda i finhackade jalapenos och ost. Forma till två runda limpor och låt dem jäsa på smord plåt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader. När bröden är färdigjästa, pudra på lite gurkmeja.
    4. Sätt in bröden i ugnen. Spraya ugnsbottnen med vatten. Sänk sedan temperaturen till 200 grader. Grädda i ca 10 minuter. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben