Jalapenogelé

Kan man ha till allt!

Ingredienser

  • 2 medelstora röda paprikor
  • 1/2 dl inlagd jalapeno eller annan konserverad chilifrukt
  • 1 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 5 dl socker
  • Knappt 3/4 dl Certo
  • Instruktioner

    Skär de ansade paprikorna och chilin i bitar och finhacka dem i matberedaren. Lägg hacket i en stor kastrull, rör ner vinägern och sockret och koka upp det. Koka sakta utan lock i ca 20 minuter eller tills paprikan är genomskinlig och blandningen har tjocknat lite. Ta bort från värmen och låt svalna något, ca 10 minuter. Blanda ner pektinet och koka upp på nytt. Låt det koka häftigt 1 minut. Skumma och häll gelén på heta och rengjorda burkar. Sät på tätslutande lock genast eller paraffinera när gelén svalnat.

    Kommentarer (2)

    PeterÅkerbäck 28 april 2015

    Vad är certo?

    vanillalover 28 april 2015

    Certo är ett konseverongsämne. Finns i vanliga affärer ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben