Jalapenogratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Stark å god

Ingredienser

  • 400-500 köttfärs
  • 1 påse taco krydda
  • 800 g potatis, eller efter behag
  • Jalapenos (efter tycke och smak)
  • 3 dl grädde (alt. 1,5 dl mjölk+ 1,5 dl grädde)
  • Riven ost
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Fräs köttfärs och tillsätt taco krydda, skala och skiva potatis. Smörj en ugnsfast form, lägg ett lager skivad potatis i botten, täck väl. Lägg sedan på all köttfärs, plus så mycket jalapenos som du själv vill ha. Täck allt med skivad potatis, lägg på riven ost (mycket så att potatisen inte syns). Slå över grädden.
    2. Och in i ugnen på 225 grader i ca 1 timme, tills potatisen är riktigt mjuk. Täck med folie om osten får för mycket färg. Servera med en sallad till.

    Kommentarer (1)

    Maahl 23 januari 2009

    Sambon la på lite för många jalapenos men det blev gott ändå, starkt men gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben