Jallelajja

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fiskgryta med karibisk karraktär. Ätes med färsk baguette som doppas i grytan. Mums

Ingredienser

  • 400 g fryst fisk, ex stillahavstorsk
  • 1 burk majs
  • 1 röd paprika
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 tsk paprikapulver
  • Några nypor cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 2-3 msk currypulver
  • 1 kryddmått mald muskotnöt (eller riven som motsvarar det)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1-2 msk sweet chillisås
  • Olja tillstekning
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Fräs alla kryddor utom muskotnöt i oljan tillsammans med fisken. Fräs till fisken är helt sönderfallen. Häll i majsen och paprika som skurits i bitar. Fräs en liten stund. Pressa i vitlöken och ha i crème fraiche.
    2. Låt puttra sakta på svag värme under omrörning. Strax innan servering ha i muskotnöt (viktigt för det slutgiltiga resultatet) och låt puttra någon minut till.
    3. Serverar alltid grytan bara med bröd som doppas i den goda grytan.

    Kommentarer (1)

    kerka10 19 mars 2016

    Kanon god hade i en bit purjlök åt den hela vecka Blev bara bättre!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben