Gott tillbehör till kött och fisk, kanske något för dig som odlar chili själv.
Ingredienser
300 g jalopeno
1 liten morot
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 krm oregano
1 lagerblad
1 krm salt
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
Instruktioner
- Skölj, dela och kärna ur jalopenon. Skär ev i bitar.
Skala och skär moroten i slantar.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Skala och hacka vitlöksklyftan.
- Fräs morot, rödlök och vitlök i oljan tills löken blivit genomskinlig.
Tillsätt oregano, lagerblad, salt, vinäger och vatten. låt koka upp.
Lägg i jalopenon, täck med lock och ta från värmen.
Låt stå 10 min.
- Häll upp på rena bensoatsköljda burkar och sätt på tättslutande lock.
Kommentarer (0)