Jalopenopickles

Gott tillbehör till kött och fisk, kanske något för dig som odlar chili själv.

Ingredienser

  • 300 g jalopeno
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm oregano
  • 1 lagerblad
  • 1 krm salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj, dela och kärna ur jalopenon. Skär ev i bitar. Skala och skär moroten i slantar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala och hacka vitlöksklyftan.
    2. Fräs morot, rödlök och vitlök i oljan tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt oregano, lagerblad, salt, vinäger och vatten. låt koka upp. Lägg i jalopenon, täck med lock och ta från värmen. Låt stå 10 min.
    3. Häll upp på rena bensoatsköljda burkar och sätt på tättslutande lock.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben