Jan-Eriks goda konjaksglögg

Serverar: 4 portioner

Den här varianten med konjakssmak gör du lätt själv på bara ett dygn.

Ingredienser

  • 1 flaska gott kraftigt rödvin
  • 2 kanelstänger
  • 5 kardemummakärnor
  • 5 nejlikor, hela
  • 2 msk strimlat apelsinskal
  • 4 torkade fikon delade i mindre bitar
  • Råsocker
  • Ev. konjak
  • Tillbehör
  • Russin
  • Sötmandel, skållad och skalad
  • Pepparkakor med grönmögelost på
  • Instruktioner

    1. Lägg kanel, kardemumma, nejlikor, apelsinskal och fikon i en kastrull och häll på 2 dl rött vin. Låt småputtra i 10 minuter.
    2. Ta kastrullen från värmen och häll på resten av vinet. Låt stå och dra över natten.
    3. Sila bort kryddorna och värm vinet försiktigt. Krydda med sockret till lagom sötma och spetsa ev. glöggen med en skvätt konjak.
    4. Servera med tillbehören.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben