Janssonomeletter

Gräddas i portionsformar eller muffinspanna och serveras nygräddade på en buffé eller julbord.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 ½ dl standardmjölk
  • 1 ½ dl lagrad riven ost t ex prästost
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 burk ansjovisfilé, 125 g
  • Gräslöksstrån till dekoration
  • Instruktioner

    1. Ger 10 formar
    2. Sätt ugnen på 200 grader och vispa ihop omelettsmeten.
    3. Hacka löken och mjukstek den. Häll av spadet på ansjovisen och rör ihop ansjovisen och löken. Fördela blandningen o tio smorda portionsformar eller muffinspanna. Fördela smeten i formarna och grädda i 15 - 20 minuter. När omeletterna kallnat stjälper du upp dem på ett fint fat och dekorerar med gräslöksstrån.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben