Janssonpaj

Serverar: 4 portioner

En variant på Janssons frestelse. Går att göra i portionsformar också.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 100 g riven ost
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovis 200-300 g
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Garnering
  • Lökringar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt vila 30 minuter.
    2. Skala och riv potatisen grovt. Skala och hacka löken. Lägg potatis och lök i pajskalet. Lägg ansjovisen ovanpå. Häll över grädden och grädda i ca. 30 minuter i 225 grader. Dekorera med lökringar och en persiljekvist.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben