Jarlsbergspaj

Serverar: 6-8 portioner

Jag tycker om den norska Jarlsberg-osten ... i paj med goda ingredienser.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g färsk spenat
  • 1 rödlök
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g soltorkade tomater
  • 50 g oliver
  • 200 g riven Jarlsberg
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och mjöl i en mixer eller för hand till en lite grynig konsistens. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter.
    2. Fräs spenat och skivad lök med smör i en stekpanna och häll blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över. Lägg oliver och skivade soltorkade tomater ovanpå och strö till sist på Jarlsberg.
    3. Grädda på 175°C i cirka 35-40 minuter. Servera med en god sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben