Jag tycker om den norska Jarlsberg-osten ... i paj med goda ingredienser.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
250 g färsk spenat
1 rödlök
2 dl mjölk
4 ägg
Salt
Peppar
100 g soltorkade tomater
50 g oliver
200 g riven Jarlsberg
Instruktioner
- Blanda smör och mjöl i en mixer eller för hand till en lite grynig konsistens. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter.
- Fräs spenat och skivad lök med smör i en stekpanna och häll blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över. Lägg oliver och skivade soltorkade tomater ovanpå och strö till sist på Jarlsberg.
- Grädda på 175°C i cirka 35-40 minuter. Servera med en god sallad.
Kommentarer (0)