Jasminsorbet

Serverar: 1 portioner

Lättlagad dessert med jasminte. Även andra teer t ex kamomillte eller pepparmintte kan användas på samma sätt till sorbeter. Kombinera med valfria örter och andra smakgivare.

Ingredienser

  • 5 dl starkt jasminte
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2 msk färskpressad apelsin
  • 1 äggvita
  • Strimlat apelsinskal till servering
  • Instruktioner

    1. Blanda florsocker och mynta, sila ner det heta teet över blandningen. Rör ut sockret. Rör ner citron och apelsinsaft och låt svalna.
    2. Sila ner blandningen i en frysform av metall och frys i två timmar. Skeda upp den halvfrysta sorbeten i en skål. Vispa den halvfrysta massan slät med elvisp. Häll tillbaka i formen och frys ytterligare en timme. Ta därefter ut formen igen och skeda upp sorbeten i en skål.
    3. Vispa äggvitan till hårt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner ner äggskummet i den halvfrysta sorbeten. Häll tillbaka blandningen i formen och frys tills sorbeten är fast i konsistensen. Garnera med apelsinskal.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben