Lättlagad dessert med jasminte. Även andra teer t ex kamomillte eller pepparmintte kan användas på samma sätt till sorbeter. Kombinera med valfria örter och andra smakgivare.
Ingredienser
5 dl starkt jasminte
1 3/4 dl florsocker
1 msk hackad färsk mynta
1 msk färskpressad citron
2 msk färskpressad apelsin
1 äggvita
Strimlat apelsinskal till servering
Instruktioner
- Blanda florsocker och mynta, sila ner det heta teet över blandningen. Rör ut sockret. Rör ner citron och apelsinsaft och låt svalna.
- Sila ner blandningen i en frysform av metall och frys i två timmar. Skeda upp den halvfrysta sorbeten i en skål. Vispa den halvfrysta massan slät med elvisp. Häll tillbaka i formen och frys ytterligare en timme. Ta därefter ut formen igen och skeda upp sorbeten i en skål.
- Vispa äggvitan till hårt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner ner äggskummet i den halvfrysta sorbeten. Häll tillbaka blandningen i formen och frys tills sorbeten är fast i konsistensen. Garnera med apelsinskal.
Kommentarer (0)