Jemfer

Serverar: 25-35 portioner

Ett gammalt recept som finns i många länder. Kakan kallas både Jemfer och Gemfer. En mycket spröd kaka med fin smak. Smälter i munnen. Passar fint till jul.

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 30 g hackad sötmandel
  • 1 äggula
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • Hallonsylt eller gelé
  • Garnering
  • 1 ½ dl florsocker + lite vatten
  • Hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till degen på bakbordet. Arbeta hastigt samman till en smidig deg och baka ut den i smala längder. Lägg samman dem två och två med hallonsylt eller gelé emellan.
    2. Grädda i 175 grader 15-20 min och skär sedan i bitar. Rör samman glasyren och bred den över.
    3. Garnera med hacka mandel.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben