Jennys spenatsoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel, god och krämig spenatsoppa

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 ½ liter vatten
  • 4-5 msk grädde
  • ½ kg hackad fryst spenat
  • 3-4 dl crème fraiche
  • 1 ½ köttbuljongtärning
  • (1-2 msk vetemjöl)
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Timjan
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken, fräs den i oljan, krydda med timjan. Häll i vatten och buljong. Låt koka upp, lägg i spenaten, låt sjuda 5 min, häll i crème fraiche och grädde. Låt sjuda 10-15 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ingfah 11 april 2012

    Jättegod spenatsoppa! Jag hade i ägghalvor som jag brukar men det kändes faktiskt överflödigt eftersom soppan är så krämig.

    irewik 27 januari 2013

    God och lättlagad! Fyllde ut med några skivor choritzi som jag la direkt i tallriken vid servering.

    Virvlande 10 februari 2013

    Jättegod! Tog i lite grönsaksbuljong också och stekte den gula löken tillsammans med lite vitlök. Den här kommer göras om flera gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben