Jerk-blandning

Serverar: 4 portioner

En smakrik kryddblanding med torkade och färska kryddor som används i karibisk matlagning. Passar bra att marinera kyckling, fläskkött, fisk och grönsaker i.

Ingredienser

  • 1 grön chilifrukt
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk ingefära, riven
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 3 msk farinsocker
  • 0,5 dl limejuice
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • Instruktioner

    Dela purjon på längden skölj noga så att ingen jord finns kvar. Hacka chilin grovt. Krossa svartpepparkorn och kanelstång grovt i en mortel. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa i korta intervaller tills du har en finhackad men inte helt slät pasta. Marinera kyckling, fläskkött eller fisk i jerkblandningen.

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    kanongott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben