Jjulpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Det här receptet har jag fått av en kompis, det är riktigt gott faktisk, den här pajen skall serveras till skinka, korv och lax.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 3/4 dl kesella mager
  • Fyllning
  • 250 g färsk grönkål
  • 3 rödlökar
  • Smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 1-2 dl grovhackade valnötter
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Deg: Hacka mjöl och smör grynigt, tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och ställ kalt 30 min.
    2. Fyllning: Grovhacka grönkålen och koka den några minuter. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs lök och kål i smör. Salta och peppra. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min i 200 grader.
    3. Lägg i kålblandning och ost. Slå på äggstanning, strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben