Det här receptet har jag fått av en kompis, det är riktigt gott faktisk, den här pajen skall serveras till skinka, korv och lax.
Ingredienser
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
3/4 dl kesella mager
Fyllning
250 g färsk grönkål
3 rödlökar
Smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
1-2 dl grovhackade valnötter
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Instruktioner
- Deg:
Hacka mjöl och smör grynigt, tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och ställ kalt 30 min.
- Fyllning:
Grovhacka grönkålen och koka den några minuter. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs lök och kål i smör. Salta och peppra. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min i 200 grader.
- Lägg i kålblandning och ost. Slå på äggstanning, strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Kommentarer (0)