Serverar: 26 portioner
Tid: 2 timmar 30 minuter
Genom att stöta/trycka ut luft ur degen får man ett fantastiskt inkråm.
Smält smöret och tillsätt vattnet, värm till 37 grader. Rör ner jästen så den löser sig. Rör i 3/4 av mjölet samt saltet, tllsätt mer mjöl om det behövs,men degen får inte bli för hård. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme. Tryck luft ur degen varje halvtimme. Viktigt! Efter sista tryckningen ska degen ligga i ytterligare 20 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Dela degen i 2 bitar, rulla ut de till längder och skär varje längd i13 bitar. Forma till bullar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter, tills de fått en hård blank yta. Spreja bullarna med vatten så de får en frasig yta.