Joelfranska

Serverar: 26 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Genom att stöta/trycka ut luft ur degen får man ett fantastiskt inkråm.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 5 dl varmt vatten
  • 25 g jäst
  • Ca 800 g vetemjöl
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    Smält smöret och tillsätt vattnet, värm till 37 grader. Rör ner jästen så den löser sig. Rör i 3/4 av mjölet samt saltet, tllsätt mer mjöl om det behövs,men degen får inte bli för hård. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme. Tryck luft ur degen varje halvtimme. Viktigt! Efter sista tryckningen ska degen ligga i ytterligare 20 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Dela degen i 2 bitar, rulla ut de till längder och skär varje längd i13 bitar. Forma till bullar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter, tills de fått en hård blank yta. Spreja bullarna med vatten så de får en frasig yta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben