Johnnycakes

Serverar: 10 portioner

Amerikanska ägg- och glutenfria pannkakor på majsmjöl. Serveras med lönnsirap. Jag kan lova att de är riktigt goda.

Ingredienser

  • 245 g majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 msk smör, osaltat och smält
  • 2.4 dl mjölk 3%
  • 2 msk kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda samman majsmjöl, salt och smör till en deg. Tillsätt sedan mjölken och kokande vatten. Blanda till en lagom smet.
    2. Baka på båda sidor i välsmord stekpanna eller pannkakslagg.
    3. Servera på amerikanskt vis med äkta lönnsirap.

    Kommentarer (1)

    bullabby 15 augusti 2011

    Hur många blir det ungefär? Kan man använda polenta som majsmjölet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben