En av mina absoluta favoriter. Krämig och helt underbart god smak. Måste bara prövas!
Ingredienser
600 gr jordärtsskockor
1 skivad lök
2 skivade vitlöksklyftor
7 dl mjölk
5 dl vatten
2 msk kycklingbuljong
1 dl mjölk
½ citron
Socker
Salt
Peppar
Krasse
Instruktioner
- Skala skockorna och skär ner dem i mindre bitar. Lägg dem i vatten så att de inte blir missfärgade.
- Fräs skockorna med löken och vitlöken i lite smör och olja.
- Häll på mjölken, vattnet och buljongen.
Låt det koka under lock i ca 20 minuter till dess att skockorna är mjuka.
- Mixa soppan slät.
- Låt den koka upp ännu en gång och späd eventuellt med mer mjölk.
Smaksätt med salt och peppar samt även lite citronsaft och socker om så önskas.
- Strö över lite krasse vid serveringen.
Kommentarer (3)
Jättegod och krämig soppa! Lätt att göra. Helt klart en 5:a.
supergott. Tog grönsakabuljong eftersom vi ville ha vegetariskt. Klar 5:a
Har saknat Blå bands jordärtsskockssoppa sedan den försvann ur deras sortiment. Den här smakar precis likadant, supergott och enkelt. Jätteglad över receptet. Perfekt att värma i en kopp i micron som mellanmål med en macka till.