Jordärtkockssoppa

Serverar: 4 portioner

En av mina absoluta favoriter. Krämig och helt underbart god smak. Måste bara prövas!

Ingredienser

  • 600 gr jordärtsskockor
  • 1 skivad lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 7 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 1 dl mjölk
  • ½ citron
  • Socker
  • Salt
  • Peppar
  • Krasse
  • Instruktioner

    1. Skala skockorna och skär ner dem i mindre bitar. Lägg dem i vatten så att de inte blir missfärgade.
    2. Fräs skockorna med löken och vitlöken i lite smör och olja.
    3. Häll på mjölken, vattnet och buljongen. Låt det koka under lock i ca 20 minuter till dess att skockorna är mjuka.
    4. Mixa soppan slät.
    5. Låt den koka upp ännu en gång och späd eventuellt med mer mjölk. Smaksätt med salt och peppar samt även lite citronsaft och socker om så önskas.
    6. Strö över lite krasse vid serveringen.

    Kommentarer (3)

    Comalies 2 juni 2009

    Jättegod och krämig soppa! Lätt att göra. Helt klart en 5:a.

    grannes 22 juli 2010

    supergott. Tog grönsakabuljong eftersom vi ville ha vegetariskt. Klar 5:a

    rosatalo 10 oktober 2012

    Har saknat Blå bands jordärtsskockssoppa sedan den försvann ur deras sortiment. Den här smakar precis likadant, supergott och enkelt. Jätteglad över receptet. Perfekt att värma i en kopp i micron som mellanmål med en macka till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben