En läskande och vacker bål till midsommar och resten av sommaren. Bäst blir bålen, om man kan få tag på skogssmultron.
Ingredienser
1 I jordgubbar (gärna små mogna s k syltbär) eller skogssmultron
1 1/2 dl florsocker
1 flaska kallt lätt vitt vin
isbitar
1/2 flaska kallt mousserande vitt vin
Instruktioner
- Ansa och skölj bären. Halvera dem eventuellt.
- Lägg dem i en stor skål, gärna glasskål, och tillsätt sockret. Sätt in skålen i kylskåp ca 1 timme, så den blir immigt kall. Häll över halva flaskan av det vita vinet och låt bären suga in vinet i ca timme i kylskåp.
- Lägg i isbitar och häll över resten av det kylda vinet och det mousserande vinet först när gästerna kommit.
- Häll upp bålen med stor soppslev. Bjud den i kylda glas.
- Gott att serva till:
Lätt cocktailtilltugg.
Liknande recept
Kommentarer (0)