Jordgubbsbål

Serverar: 6 portioner

En läskande och vacker bål till midsommar och resten av sommaren. Bäst blir bålen, om man kan få tag på skogssmultron.

Ingredienser

  • 1 I jordgubbar (gärna små mogna s k syltbär) eller skogssmultron
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 flaska kallt lätt vitt vin
  • isbitar
  • 1/2 flaska kallt mousserande vitt vin
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj bären. Halvera dem eventuellt.
    2. Lägg dem i en stor skål, gärna glasskål, och tillsätt sockret. Sätt in skålen i kylskåp ca 1 timme, så den blir immigt kall. Häll över halva flaskan av det vita vinet och låt bären suga in vinet i ca timme i kylskåp.
    3. Lägg i isbitar och häll över resten av det kylda vinet och det mousserande vinet först när gästerna kommit.
    4. Häll upp bålen med stor soppslev. Bjud den i kylda glas.
    5. Gott att serva till: Lätt cocktailtilltugg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben