Jordgubbsbiskvier

Festliga kakor till midsommar! Smörkrämen smakar som jordgubbsglass.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g riven mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 4-5 droppar champagneessens
  • Smörkräm
  • 200 g margarin
  • 4 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6-8 droppar röd karamellfärg
  • 2 tsk jordgubbsessens
  • 250 g smält choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa lätt samman äggvitorna och socker. Blanda i mandelmassan och essensen. Klicka ut (ej för tätt) smeten. Låt torka ett tag och grädda i 175 grader ca 7 min.
    2. Vispa margarin och äggulorna rör i det andra ingredienserna Smeta på smörkrämen på undersidan av kakan, frys kakorna. Smeta på smält choklad. Frys kakorna.

    Kommentarer (2)

    annica_johansson 23 juni 2009

    Kanon goda biskvier,nästan all som tog den kakan på midsommarafton tyckte den var jätte god.

    Cassiopeya 2 augusti 2012

    Lite rörig beskrivning! Ska det vara en stor kaka eller många små? :S Låter smarrigt annars :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben