Jordgubbsblommor

Serverar: 24 portioner

Tid: 5 minuter

Gott, speciellt krämen. Kan byta ut smeten med muffinssmet. Godare dagen efter när kakorna är blötare!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • Kräm
  • 200 g philadelphia cheese naturelle
  • ½ dl gelésocker multi
  • 2 msk vaniljsocker
  • Sylt
  • 2 dl jordgubbar i små bitar
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Maränger
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250 grader.
    2. Stjälp upp på sockrat papper. Ta ut 24 runda kakor med mått av ett glas. Blanda ingredienserna till krämen. Lägg kräm på 8 av kakorna.
    3. Blanda socker och jordgubbar i en kastrull, koka i 3 min. låt svalna. Bred sylt på 8 av kakorna. Lägg samman kakorna. Kakan med sylt i mitten och utan fyll i mitten. Kakan utan fyll överst. Bre kräm runt kakorna, rulla i krossade maränger. Skiva jordgubbar och lägg som en blomma med ett hallon i mitten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben