Jordgubbschutney

Svenska, smakrika jordgubbar förenas väl med starka smaker som ingefära och chili. Chutney kan du spara i kylen i flera dagar.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 färsk gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Skär jordgubbarna i halvor. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull. Rör i resten av ingredienserna.
    2. Låt chutneyn koka ihop utan lock 15-20 minuter. Häll upp chutneyn i en burk och låt den kallna. Servera till kyckling och kötträtter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben