Jordgubbsdaiquiripaj

Sommardesert och cocktail i ett.

Ingredienser

  • 170 g smulade digestivekex
  • 70 g osaltat smält smör
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning
  • 675 g jordgubbar, snoppade och delade
  • 1 msk rivet limeskal
  • 60 ml färskpressad limesaft
  • 1 burk 4oo g kondenserad mjölk
  • 2 msk rom
  • 2 msk cointreau, valfritt
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • Skivade jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm ugen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform, diameter 23 cm. Om man blir kladdig om händerna kan man dofta lite strösocker på dem och sedan fortsätta tt trycka ut degen.. Grädda pajskalet i 10 - 15 minuter och låt svalna helt på galler.
    2. Mixa jordgubbar, limeskal, limesaft, kondenserad mjölk, rom och ev cointreau i en matberedare. vispa grädden med elvisp till ett fast skum.
    3. Häll jordgubbspurén i en stor bunke och vänd försiktigt ned den vispade grädden, 1/3 i taget tills allt har blandats ordentligt. Häll fyllningen i pajskalet och släta till ytan. Svep in pajen i plastfolie och frys i 3 timmar.
    4. Låt pajen tina i rumstemperatur i 30 minuter innan den serveras. Garnera med skivade jordgubbar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben