Jordgubbsfriand

Serverar: 12 portioner

Mandelmjölet gör dessa bakverk extra nötiga och saftiga. Bara att röra ihop, in i ugnen och mums vad goda de blir!

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 150 g mjukt smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 2½ dl mandelmjöl
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 500 g jordgubbar, i småbitar
  • Smör till formarna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop äggvita, smör, socker, mandelmjöl och vetemjöl till en slät smet. Smöra en muffinsplåt och klicka i lite smet i varje. Tryck ner några jordgubbsbitar i smeten och grädda i ugnen i ca 8-10 minuter. Testa med en provsticka för att se om kakorna är färdiga.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben