Jordgubbshjärtan

En riktig sommarkaka

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 225 g jordgubbar, frysta
  • Jordgubbsgrädde
  • 3 dl grädde
  • 250 g jordgubbar, frysta
  • 2 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Rör rumsvarmt smör och florsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt. Sila bort spadet från jordgubbarna, dela jordgubbarna och blanda ner dem i smeten.
    3. Smöra och bröa en form ca 20x25cm. Grädda kakan i ca 20 minuter. Tag ut kakan och låt den svalna ca 20 minuter. Stjälp upp kakan och tryck ut hjärtan med hjälp av pepparkaksformar i samma eller olika storlekar. Till servering: vispa grädden, blanda ner de tinade bären och citronsaften.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben