Jordgubbskaos

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Syndigt gott!

Ingredienser

  • 2 ½ dl mellangrädde (27 proc)
  • 2 msk florsocker
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt (10 procent)
  • finrivet skal från 1 apelsin
  • Jordgubbsmos
  • 225 g färska eller frysta tinade jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • Till servering
  • 500 g färska eller frysta jordgubbar
  • 100 g amarettokakor eller mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. 1. Vispa grädden fluffig med florsocker. Vänd ner yoghurt och apelsinskal.
    2. 2. Jordgubbsmos: Mixa bären med florsocker, passera genom finmaskig sil.
    3. 3. Snoppa och dela de färska jordgubbarna. Krossa kakorna lätt i en mortel.
    4. 4. Varva gräddblandning, jordgubbar, sås och kakbitar i glas eller portionsformar avsluta med jordgubbar och servera direkt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben