Jordgubbsmarängrulle

Serverar: 8-10 portioner

Rulltårta går hem i alla lägen! Här är den i marängform med hasselnötter och en ljuvlig fyllning av vaniljkräm och jordgubbar.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl hasselnötter
  • 4 stora äggvitor
  • 2½ dl socker
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm
  • 3 dl vispgrädde
  • Jordgubbar
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka hasselnötterna. Vispa samman vitorna till ett hårt och fast skum. Vispa ner sockret lite i taget. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över de hackade nötterna. Grädda marängen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
    3. Marängen ska ha stannat helt, men inte blivit för torr. Låt den vila en stund på plåten. Stjälp därefter upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kakan vila ytterligare ca 10 minuter och dra därefter bort papperet som kakan gräddats på.
    4. Tillaga vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen och blanda med vispad grädde. Bred ut krämen över marängbottnen och fördela skivade jordgubbar över. Rulla samman från långsidan med hjälp av det sockerströdda papperet.
    5. Vispa grädden och spritsa på marängens topp. Garnera med jordgubbar och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben